Početna > Prednosti Novalaca

Prednosti proizvoda Novalac

Čitava paleta mliječne hrane Novalac odlikuje se visokim kvalitetom i klinički potvrđenom efikasnošću. Kvalitet hrane u prehrani dojenčadi vrlo je važna. Proizvodi Novalac odlikuju se visokim stepenom sigurnosti u čitavom procesu pripreme. Pritom se primjenjuju propisi koji su čak strožiji od zahtijevanih:

 • strog izbor samo najboljih mljekara
 • kontrola hranjenja krava koje daju mlijeko
 • stočna hrana bez brašna životinjskog porijekla
 • isključiva upotreba svježeg mlijeka
 • sprečavanje prisutnosti zagađivača (dioksina, pesticida, nitrata...)
 • mliječna hrana Novalac u skladu je s evropskim i međunarodnim propisima za hranu za posebne medicinske potrebe i mliječnu hranu za dojenčad

Svi sastojci koji se nalaze u mliječnoj hrani Novalac potiču iz genetski nemodifikovanih izvora. Mliječna hrana pripremljena je tako da zadovoljava prehrambene potrebe dojenčadi i male djece te im osigurava optimalan rast i razvoj.

Prije nego što limenka Novalac mliječne hrane za dojenčad izađe iz proizvodnje i uputi se prema apotekama provodi se više od 700 kontrolnih testova. Fizikalna, hemijska i mikrobiološka kontrola sirovina, mlijeka, vode, opreme, postupka obrade i gotovih proizvoda jako je stroga. Sve to osigurava potpuni kvalitet tokom čitavog procesa pripreme.

Proizvodnja mliječne hrane za dojenčad Novalac odvija se u Njemačkoj i Francuskoj. Novalac je prisutan na pet kontinenata, u više od 60 zemalja svijeta.

Kakav je postupak proizvodnje mliječne hrane Novalac?

Kakav je postupak proizvodnje mliječne hrane Novalac?

Efikasnost mliječne hrane Novalac potvrđuju klinička ispitivanja

Mliječna hrana je klinički ispitana i dokazano efikasna u rješavanju najčešćih probavnih tegoba dojenčadi, a to su:

Klinička ispitivanja su jedinstvena za mliječnu hranu Novalac i javno su dostupna.

Dojenčad dobro prihvataju mliječnu hranu Novalac. Prelaz između formula jednostavan je zbog jednakog okusa i dojenčad ga većinom i ne primjećujeju.

Katalog proizvoda

Novalac samo iz ruku stručnjaka

Mliječna hrana Novalac dostupna je isključivo u apotekama, gdje je osigurano pravilno skladištenje i postupanje s proizvodima prije nego što stignu do kupca. Prilikom kupovine u apoteci roditelji se uvijek mogu posavjetovati sa stručno osposobljenim farmaceutima koji odgovorno savjetuju o pravom izboru mliječne hrane za dojenčad. Tako roditelji mogu biti sigurni da su za svoje dijete izabrali pravu mliječnu hranu.

Kvalitet pakovanja

Mliječna hrana Novalac pakuje se u limenke:

 • 100% štite od vanjskih utjecaja
 • ne propuštaju vodu, gasove, paru i mikroorganizme
 • štite od svjetlosti
 • sekundarna ambalaža nije potrebna, a limenka se dobro reciklira
 • dobro čuvanje nakon prvog otvaranja (poklopac koji dobro drži)
 • praktična, higijenska i jednostavna upotreba, prihvatljiva za potrošača

Važna obavijest: Majčino mlijeko najbolja je hrana za dojenčad. Mliječne formule primjenjuju se samo po preporuci stručnjaka s područja medicine, farmacije ili prehrane, odnosno druge stručne osobe koja je odgovorna za brigu o majci i djetetu.