Početna > Novosti > 2015 > Ažurirana besplatna mobilna aplikacija Baby Growth

Ažurirana besplatna mobilna aplikacija Baby Growth

Pratite rast svog djeteta na mobilnom uređaju! U verziji 2.0. kao novost dodali smo ...

Mame se često pitaju kako njihovo novorođenče napreduje u usporedbi s drugom djecom. Je li dovoljno pojelo? Je li količina popijenog mlijeka ove sedmice manja nego prošle sedmice? Traje li zatvor već previše dugo?

Medis ima rješenje za sve novopečene roditelje koji si postavljaju takva pitanja – razvili smo mobilnu aplikaciju Baby Growth Novalac za praćenje rasta dojenčadi i male djece. Mobilnu aplikaciju razvili smo pomoću mama koje su željele na jednostavan način nadzirati napredovanje svog djeteta u usporedbi s međunarodnim standardima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Baby Growth Novalac jedina je takva aplikacija dostupna na bh. tržištu. 

Možete upisati visinutežinukoličinu dnevnih obroka i broj pražnjenja crijeva svog djeteta te pratiti njegovo napredovanje tokom mjeseca na grafikonima koje možete poslati na svoju e-adresu. 

U verziji 2.0. kao novost dodali smo i mogućnost jednostavne prijave putem društvenih mreža (Facebook, Twitter i Google+) te upisivanje i dodavanje fotografija važnih prekretnica u životu djeteta. Pa koja mama ne želi sačuvati uspomenu na djetetov prvi osmijeh, korak ili zubić? 

Također možete naći upute kako pripremiti mliječnu formulu za dijete i moguća rješenja za tegobe dojenčadi u određenoj dobi (kolike, bljuckanje, alergije…). Naši stručnjaci stoje vam na raspolaganju za pitanja.

Pogledajte videoprikaz aplikacije Baby Growth Novalac

Zamislite: nema više zapisivanja na papiriće koji se uvijek izgube. Nema više dnevnika razvoja u koji ste zaboravili upisati podatke. Jednostavno unesite podatke u aplikaciju na svom mobilnom telefonu ili tabletu – gdje god se nalazili.

Sve unesene podatke možete s imenom i fotografijom djeteta poslati u lijepo oblikovanom dokumentu (.pdf) elektronskom poštom. Radost zbog napredovanja djeteta možete dijeliti sa svojom porodicom i prijateljima na društvenim mrežama Facebook i Twitter – ali jedino ako to sami želite. Grafikone s podacima možete odštampati, što će biti posebno korisno prije posjete pedijatru, koji će vam na temelju podataka za duže razdoblje znati bolje dati savjete. 

A šta ako niste upisivali podatke već od rođenja djeteta? Nema veze, možete ih upisati naknadno i tako dopuniti mjesece koji nedostaju da grafikon napredovanja bude potpun.

POMOĆ: Za pomoć pri upotrebi aplikacije možete se obratiti na adresu info@novalac.ba, a pripremili smo i nekoliko najčešćih pitanja i odgovora.

Prednosti aplikacije Baby Growth:

  • nema prijave i potvrde e-adrese, nema lozinki
  • istovremeno možete imati podatke za više djece u istoj aplikaciji
  • rast dojenčeta usporedit ćete s međunarodnim standardima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO)
  • dnevne količine popijenog mlijeka i broj pražnjenja crijeva vizuelno su prikazani na grafikonu
  • možete naći korisne informacije i moguća rješenja za tegobe dojenčadi u određenoj dobi (kolike, bljuckanje, alergije…) s obzirom na dob vašeg djeteta
  • možete upisati bilješke i podsjetnik s alarmom (upitaj pedijatra, vakcinisanje, rođendan itd.)
  • napredovanje svog djeteta možete dijeliti na društvenim mrežama Facebook i Twitter te putem elektronske pošte
  • podatke možete prebaciti u simpatičnom obliku spremnom za štampanje s fotografijom i imenom djeteta
Učitajte besplatnu aplikaciju u trgovini Play (Android): Učitajte besplatnu aplikaciju u trgovini iTunes (iOS):
 


Podaci navedeni u aplikaciji ne mogu zamijeniti mišljenje ljekara. Razvijač aplikacije, preduzeće Medis, d.o.o., ne snosi nikakvu odgovornosti za posljedice koje bi mogle nastati zbog upotrebe ove aplikacije.