Početna > Katalog proizvoda > Novalac Allernova AR

Kome je namijenjena Novalac Allernova AR?

  • Dojenčadima i maloj djeci kod dokazane alergije na bjelančevine kravljeg mlijeka
  • Dojenčadima i maloj djeci koja osim alergije imaju probleme s bljuckanjem
  • Dojenčadima od rođenja do 36. mjeseca života

Kratak opis

Hrana za posebne medicinske potrebe. Namijenjena je djeci preosjetljivoj na bjelančevine kravljeg mlijeka.

Prednosti

  • Ublažava tegobe povezane s alergijom na bjelančevine kravljeg mlijeka (proljev, zatvor, pretjeran plač, grčevi, svrbež na koži…)
  • Smanjuje količinu i učestalost bljuckanja zbog sadržanog kukuruznog škroba
  • Mogu je također piti dojenčad i djeca s intolerancijom na laktozu (ne sadrži laktozu)

Novalac Allernova AR je hrana za posebne medicinske potrebe dojenčadi i male djece s alergijom na bjelančevine kravljeg mlijeka te koja bljuckaju.

Novalac Allernova AR može se upotrebljavati kao jedina hrana do navršenog 6. mjeseca starosti. Nakon 6. mjeseca mliječna hrana Novalac Allernova AR upotrebljava se kao dio miješane prehrane. Novalac Allernova AR je zgusnuta hrana koja sadrži hidrolizirane bjelančevine kravljeg mlijeka (kazeina) i ne sadrži laktozu. Novalac Allernova.

Alergija na bjelančevine kravljeg mlijeka

Alergija na bjelančevine kravljeg mlijeka razvija se u prvim mjesecima života. Simptomi alergije mogu se manifestirati na svim organskim sistemima, u prvoj godini prvenstveno na probavnom sistemu i koži. Najčešći simptom koji je izražen u probavnom sistemu je bljuckanje ili regurgitacija.

Liječenje preosjetljivosti na bjelančevine kravljeg mlijeka uključuje potpuno isključenje mliječnih bjelančevina iz prehrane dojenčeta, a za smanjenje bljuckanja upotrebljava se zgusnuta mliječna hrana. Pravo rješenje za dojenčad s alergijom na bjelančevine kravljeg mlijeka i istovremenom regurgitacijom jest upotreba hrane za posebne medicinske potrebe – to je Novalac Allernova AR.

Novalac Allernovi AR (ekstenzivni hidrolizat kazeina) dodat je kukuruzni škrob i zato je jedina mliječna hrana na tržištu koja istovremeno rješava dva problema: olakšava simptome alergije na bjelančevine kravljeg mlijeka i smanjuje bljuckanje.

Novalac Allernova AR sadrži potrebne hranjive sastojke za pravilan rast i razvoj djeteta. Ne sadrži laktozu.

Novalac Allernovu AR upotrebljavajte samo pod zdravstvenim nadzorom. Ne upotrebljavajte je za hranjenje zdrave djece. Novalac Allernova AR je kontraindicirana kod galaktozemije i/ili malapsorpcije glukoze i galaktoze.

Sastav mliječne hrane Novalac usklađen je s evropskim smjernicama o dječjoj mliječnoj hrani, ne sadrži genetski modifikovane organizme (GMO), a ni gluten.

Uobičajeno doziranje mliječne hrane Novalac Novalac Allernova AR:

Dob (mjeseci)

0

1

2

3

4 - 6

> 6

Dob (mjeseci)

4

5

6

6,5

7

> 7,5

Broj obroka/dan

6

5

5

5

4

3*

Broj mjerica za pripremu jednog obroka

4

5

5

6

6 - 7

7

Količina vode (ml)

120

150

150

180

180 - 210

210

Do vrha napunjena i do ruba poravnata priložena mjerica sadrži 4,5 g mliječne hrane Novalac Allernova AR.

Jednu mjericu otopite u 30 ml vode.

* kao dio miješane prehrane

Alergeni

  • Hidrolizirane mliječne bjelančevine

Jednostavni prvi obroci

Nakon navršene 17. sedmice (što odgovara dobi od navršena 4 mjeseca) vrijeme je za uvođenje novih namirnica i miješane hrane (dopunska prehrana). Kod sve dojenčadi uvođenje miješane hrane mora se započeti do 26. sedmice života.

Pročitaj članak
Andreja Širca Čampa
Andreja Širca Čampa,
dipl. inž. preh. tehn.,
klinička dijetetičarka

Hranjenje na bočicu – kada i koliko

Nakon rođenja djeteta mame su često zabrinute i pitaju se dobiva li njihovo dojenče dovoljno hrane. Najbolji pokazatelj je pravilno dobivanje na težini. Ako je dojenče hranjeno na bočicu, mjerenje količine popijenog mlijeka jednostavnije je nego kod dojenja.

Pročitaj članak
Tajana Würth
Tajana Würth,
stručna saradnica za Novalac