Play
Prvih 1000 dni

Prehrana od začeća
do 2. rođendana

Za mene i za moju
bebu

Briga za dojenče ne počinje danom kada se malo biće rodi, nego prije njegovog začeća. Zdravlje i prehrana majke su najvažniji elementi za uspješan početak, tok i završetak trudnoće.

Zdravje in prehrana matere sta ključna dejavnika za uspešen začetek, potek in zaključek nosečnosti.

Tih 1000 dana je jedinstveno vrijeme kada se razvijaju temelji za zdravlje djeteta za čitav život. Kako se fizički i psihički razvija, raste iz dana u dan, uči nove stvari i ima snažan imunološki sistem. Uravnotežena prehrana, primjerena fizička aktivnost i prava okolina omogućavaju temelje za dobro zdravlje buduće mame i njenog djeteta. Brojni stručnjaci istraživali su uticaj prehrane na rizik razvoja bolesti kao što su gojaznost, šećerna bolest, bolesti srca i kardiovaskularnog sistema, astma i neki oblici raka.

Pozivamo vas na otkrivanje sadržaja na našim stranicama. Uz pomoć stručnjaka istaknuli smo najvažnije hranljive tvari na koje u pojedinom razdoblju morate obratiti pažnju.

Želimo vam ugodnih, zdravih i što mirnijih prvih 1000 dana.

1000 dana

Da li ste znali da period od začeća do djetetovog drugog rođendana traje 1000 dana? 

O Novalacu

  • Kapsule najnovije generacije za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje.
  • Čitava linija visokokvalitetne mliječne hrane za optimalan rast i razvoj dojenčadi.
  • Mliječna hrana Novalac dokazano efikasno uklanja najčešće tegobe dojenčadi: kolike, bljuckanje, alergije, čestu glad i zatvor.
Katalog proizvoda O novalacu
O novalacu

Važna obavijest: Majčino mlijeko najbolja je hrana za dojenčad. Mliječne formule primjenjuju se samo po preporuci stručnjaka s područja medicine, farmacije ili prehrane, odnosno druge stručne osobe koja je odgovorna za brigu o majci i djetetu.